Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Brushes Collection!

Σήμερα είναι ημέρα πινέλων. Τα καθάρισα και αποφάσισα να γράψω γι' αυτά, μιας και μου το έχετε ζητήσει πολλές φορές.
Έχω κάνει παλιότερα ένα βιντεάκι για το πώς καθαρίζουμε τα πινέλα. Μπορείτε να το δείτε εδώ.

Τα 3 πρώτα πινέλα που αγόρασα ήταν ένα πινέλο για να βάζουμε την σκιά-το γνωστό που είναι σαν σφουγγαράκι, ένα πινέλο για σβήσιμο και ένα πινέλο με διαγώνιο κόψιμο. Και τα 3 τα πήρα από τα Hondos Center πριν πολλά χρόνια.


Αυτό το πινέλο είναι της μάρκας Radiant και είναι πραγματικά απογοητευτικό. Αν και βλέπω ότι το χρησιμοποιούν πολύ στα Hondos Center όταν βάφουν κοπέλες, εμένα δε με βοηθάει καθόλου.





Αυτό το πινέλο, όμως, το λατρεύω. Είναι φανταστικό και μαζί με το επόμενο είναι η καλύτερη αγορά που έχω κάνει. Είναι της μάρκας Toyoko, το χρησιμοποιώ καθημερινά εδώ και 8 χρόνια και δεν έχει πάθει τίποτα. Το χρησιμοποιώ κυρίως για την εξωτερική γωνία του ματιού αλλά πολλές φορές και για σβήσιμο.





Αυτό το πινελάκι το χρησιμοποιώ για τα φρύδια. Είναι ιδανικό γι' αυτή την περιοχή αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες περιοχές όπου χρειάζεται μεγαλύτερη λεπτομέρεια όπως πχ για τη γραμμή eyeliner. Δε θυμάμαι ποιας μάρκας είναι και από την πολλή χρήση έχει σβηστεί το όνομα αλλά αν πάτε στα Hondos Center σίγουρα θα το βρείτε!


Τα 4 επόμενα πινέλα είναι της Radiant.



Το πινέλο αυτό είναι μεγαλούτσικο οπότε χρησιμεύει μόνο για να βάζουμε πούδρα. Είναι πάρα πολύ ωραίο και κάνει πολύ καλή δουλειά.





Το συγκεκριμένο το χρησιμοποιώ για να βάζω bronzer γιατί βοηθάει πολύ το σχήμα του. Το έχω χρησιμοποιήσει και για ρουζ αλλά πλέον χρησιμοποιώ κάποιο άλλο.






Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει από τη συλλογή μου ένα πινέλο για να τοποθετούμε σκιά στο κινητό βλέφαρο. Είναι αρκετά μεγάλο οπότε πιάνει όλη την περιοχή και απλώνει πάρα πολύ καλά την σκιά και σε δευτερόλεπτα είσαι έτοιμη!






Τέλος, αυτό το πινέλο είναι αρκετά φουντωτό και μ' αρέσει πολύ να το χρησιμοποιώ για να φωτίσω την περιοχή κάτω από τα φρύδια.


Επόμενο πινέλο είναι της Adriana Karembeu και είναι ένα φανταστικό πινέλο για την τοποθέτηση σκιάς! Είναι μικρότερο από αυτό της Radiant οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μικρότερες περιοχές. Η τιμή του ήταν λίγο τσιμπημένη βέβαια (μεταξύ 9-13€) αλλά νομίζω ότι αξίζει τα λεφτά του. Το έχω κι αυτό πολλά χρόνια και είναι σαν καινούριο.





Το επόμενο πινέλο έρχεται μαζί το gel eyestudio eyeliner της Maybelline. Το χρησιμοποιώ μόνο με το gel και είναι ιδανικό γι' αυτή τη χρήση.





Τα επόμενα 4 είναι της ArtDeco, ΝΥΧ, Sephora και Elf αντίστοιχα.



Ιδανικό πινέλο για σβήσιμο. Είναι αρκετά μεγαλούτσικο οπότε θα έχετε ένα πιο καλό αποτέλεσμα. Εγώ το χρησιμοποιώ αφού έχω σβήσει με ένα άλλο πινέλο πιο μικρό. Επίσης, το χρησιμοποιώ και όταν θέλω να κάνω την μύτη να φαίνεται πιο μικρή με τον εξής τρόπο. Παίρνω ένα bronzer και το βάζω στις 2 πλευρές της μύτης και μετά σβήνω με αυτό το πινέλο για να μην υπάρχουν διακριτές γραμμές.



Επόμενο θαυματουργό πινέλο είναι της NYX με μόνο 2-3€. Το χρησιμοποιώ όταν θέλω να σβήσω τη γραμμή eyeliner πάνω ή κάτω από τα μάτια για ένα πιο smokey look.





Αυτό το πήρα πέρυσι από τα Sephora. Είναι για την περιοχή των χειλιών.  Δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα με αυτή την αγορά και γι' αυτό δεν το χρησιμοποιώ συχνά.





Ένα πινέλο για foundation είναι αυτό της Elf. Είναι flat όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες και απλώνει πολύ καλά το foundation. Υποτίθεται ότι είναι για πούδρα αφού το όνομά του είναι Powder brush αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ με αυτόν τον τρόπο. Επίσης είναι πάμφθηνο!





Αυτό δε θυμάμαι από που προήλθε, πάντως είναι τέλειο για την περιοχή των φρυδιών. Όποτε θέλω να τα βάψω, πρώτα τα χτενίζω με αυτό και μετά βάζω τη σκιά. Επίσης, όποτε θέλω να τα τριμάρω με βοηθάει πολύ.



Και πάμε σε μια σειρά πινέλων που δε μου στοίχισε τίποτα και αυτό γιατί την είχα κερδίσει σε ένα διαγωνισμό πέρυσι. Υποτίθεται ότι είναι της ΜΑC αλλά αμφιβάλλω πολύ γιατί η ποιότητά τους δεν είναι πολύ καλή. Το θετικό είναι ότι ήρθε σε αυτήν την υπέροχη συσκευασία η οποία ανοίγει στα 2 και δημιουργούνται 2 υπέροχα κυλινδρικά κουτάκια.





 Το πρώτο πινέλο είναι ένα μικρό, λεπτό και μυτερό πινέλο που βοηθάει πολύ σε περιοχές όπου χρειάζεται περισσότερη λεπτομέρεια.


Επόμενο πινέλο είναι το Νο316 το οποίο το χρησιμοποιώ για να βάζω σκιά στο κινητό βλέφαρο. Είναι αρκετά μικρότερο από αυτό της Radiant και η τρίχα του πιο συνθετική-πλαστική.



Αυτό το χρησιμοποιώ για να βάλω σκιά αλλά και για να τη σβήσω. Έχει πιο διαγώνιο σχήμα από το Νο214 που θα δείτε στη συνέχεια.



Το αγαπημένο μου πινέλο αυτής της σειράς. Είναι αρκετά σκληρό, δεν είναι πολύ εύκαμπτο και είναι τέλειο για γραμμή eyeliner! Το χρησιμοποιώ κυρίως για να βάζω σκιά σύριζα στις βλεφαρίδες για να φαίνονται πιο πλούσιες!




Το παρακάτω πινέλο το χρησιμοποιώ για να βάζω σκιά σε όλο το κινητό βλέφαρο. Πολύ ωραίο πινέλο!



Ένα πολύ ωραίο πινέλο για το foundation είναι το επόμενο. Το μόνο αρνητικό είναι ότι αφήνει γραμμές και πρέπει να χρησιμοποιήσω άλλο πινέλο για να απλώσω καλύτερα.




Και πάμε στο χειρότερο πινέλο ever! Καταρχήν έβγαινε το πάνω μέρος και έπρεπε να το κολλήσω και οι τρίχες βγαίνουν συνεχώς και έχει μείνει μισό.



Κι αυτό το χρησιμοποιώ για foundation και εκάστοτε για ρουζ. Μ'αρέσει πολύ ειδικά όταν το χρησιμοποιώ ταμποναριστά!




Και αυτό το μικρούτσικο πινελάκι είναι χρήσιμο για πιο μικρές περιοχές, συνήθως κάτω από τα μάτια.


Αυτό το διαγώνιο πινέλο δεν το χρησιμοποιώ συχνά γιατί δε με βολεύει. Παρ' όλο που το σχήμα του βοηθάει σε πολλά, είναι αρκετά φουντωτό και δε βολεύει για τα φρύδια ή τα χείλη και δεν είναι τόσο φουντωτό για να χρησιμοποιηθεί ως blending brush.


Και ένα ακόμα σετ πινέλων που έχω είναι της Blush Professional και έχω αναλυτικό post εδώ!



Εσείς ποια πινέλα χρησιμοποιείτε για το μακιγιάζ;;


1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...